Seminarie: 'Bio kan de wereld redden'
Op 23 september 2024, EU Organic Day, organiseert BioForum het seminarie 'Bio kan de wereld redden'. Dit seminarie zal plaatsvinden in Mundo Madou, Kunstlaan 7-8, 1210 Brussel
Van bodemverarming tot klimaatverandering, ons huidige voedselsysteem staat voor heel wat uitdagingen. In het seminarie ‘Bio kan de wereld redden’ zetten wij deze problemen uit een, en bespreken we het potentieel van biologische landbouw als oplossing. Rond thema’s als biodiversiteit, waterkwaliteit en gezondheid, presenteren we diverse veelbelovende onderzoeken en cijfers die zijn gebundeld in onze publicatie "Bio kan de wereld redden".
Daarnaast delen we inspirerende praktijkvoorbeelden en bieden we de mogelijkheid om vragen te stellen aan een panel van experts.
We sluiten deze boeiende middag af met de uitreiking van de BioVLAM. De BioVLAM is een initiatief van de sectorgroep bio van VLAM die bio-ondernemers met oog voor innovatie en duurzaamheid bekroont. De laureaat wordt gekozen uit vijf door de vakjury genomineerde bedrijven. De BioVLAM wordt voor de vierde keer uitgereikt.
Of je nu al overtuigd bent van de voordelen van biologische landbouw, of nog twijfelt, dit seminarie biedt waardevolle inzichten en inspiratie. Je kan je vanaf nu inschrijven.
Programma
- 13u30: Onthaal
- 14u00: "Wat zou het effect zijn van de groei van de bioproductie in België op milieu, natuur en klimaat?" - Prof. Baret, UCL (lezing in het Engels)
- 14u45: "Hoe kan bio de wereld redden?"
Welke gunstige effecten van bio op vlak van bodem, water, lucht, klimaat, biodiversiteit, dierenwelzijn, gezondheid en voedselzekerheid kunnen gestaafd worden met onderzoek. Resultaten van literatuurstudie door BioForum - 15u30: Reflectie op de resultaten van literatuurstudie en beantwoorden van vragen van het publiek door een expertenpanel met Philippe Baret (UCL), Koen Willekens (ILVO), Myriam Dumortier (INBO), Lieven Delanote (Inagro), Wim Govaerts (Wim Govaerts & Co cvba) en Sara Van Dyck (BioForum)
- 16u30: Uitreiking BioVLAM
- 17u15: Afsluitende drink met hapje
Dit seminarie wordt deels gesubsidieerd door de Europese Unie in kader van het project Nudging Organic.