Nieuwe podcast vertelt het verhaal van omschakeling naar bio
In de nieuwe podcast 'Stappen naar bio" vertellen zes recente omschakelaars over hun drijfveren om biologisch te gaan werken en hoe dit proces verliep. Dit project werd uitgevoerd in opdracht van Bio zoekt Boer en BioForum vzw.
Vlaanderen wil tegen 2027 meer bio, zowel in de winkelkarretjes als in de landbouw en voedingsindustrie. Daar liggen dus kansen, maar hoe begin je als ondernemer aan bio? Komt er veel administratie bij kijken en hoe zit het met de certificering? Kan je zomaar biovoeding verwerken op een plek waar je ook niet-bio produceert? Is bio commercieel wel interessant?
Wij legden al deze vragen voor aan zes bedrijven die in een niet zo ver verleden de stap naar bio hebben gezet. Drie landbouwers en drie voedingsondernemers vertellen in de podcastreeks 'Stappen naar Bio' over hun omschakeling. Het gaat om Hierford, 't Goed Ter Heule, Hof Te Muizenhole, De Cort Distillery, De Zuivelarij en Lekker Ann'ders.
Hieronder kan je alle afleveringen beluisteren